Stötta oss genom Patreon - Live Slow Run Far

Stötta oss genom Patreon

Trots att det känns lite läskigt så är vi också himla glada att kunna berätta att vi har gjort slag i saken och skapat en egen Patreon-sida! Anledningen bakom det beslutet är enkel: vi vill kunna spendera mer av vår tid arbetandes med innehåll för Live Slow Run Far. Att producera recept, bloggartiklar och liknande gör oss genuint lyckliga och får vår kreativitet att flöda, men om sanningen ska fram är det inte på det viset som våra räkningar kan betalas. Eftersom vi tror på att låta vårt material vara gratis och tillgängligt för alla – och inte har den minsta lust att tillåta irriterande pop-up-reklam högt och lågt – så känner vi att vi borde ge denna crowdfundingidé åtminstone en rättvis chans. Det kommer troligtvis innebära ett visst antal oförutsedda utmaningar och innebära ett par rundor av trial and error, men hey, det är en del av livet! Vi är realister och förväntar oss inte att Patreon kommer generera en heltidslön (eller två, för den delen) i ett kick, men det framstår som alltför lockande för att inte testa på. Det kommer att krävas många medlemmar för att få riktig fart på maskineriet, visst, men det är ju också hela idén med crowdfunding!

Om du redan är bekant med konceptet Patreon och vill stötta oss – eller bara är nyfiken på vad vi erbjuder där – så är det fritt fram att sluta läsa här och helt enkelt klicka på följande länk, vilken kommer att ta dig direkt till vår Patreon-sida.

Vad är Patreon?

För de av er som inte riktigt har koll på vad Patreon är, å andra sidan, så tänker vi prata igenom detaljerna här. Enkelt beskrivet så är Patreon en hemsida tillika affärsidé som förser kreatörer av olika slag (t.ex. poddare, bloggare och Youtubare) med ett enkelt sätt att crowdfunda dem själva. Konceptet är okomplicerat så det förslår: om du är ett fan av innehållet som någon producerar och vill visa denne din uppskattning, så kan du – genom Patreon – registrera dig som officiell påhejare och bidra med ett liten (ibland t.o.m. väldigt liten) slant på månadsbasis. Många kreatörer väljer att skapa olika bidragsnivåer – dessa kan sträcka sig från så lite som 10 kr till över 5000 kr per månad – och varje nivå kommer ofta med särskilda förmåner eller bonusar. Det kan handla om blogginlägg endast för medlemmar, bakom kulisserna-material, e-böcker, livestreamade virtuella träffar osv., och syftet med dessa är förstås att kreatören får något lite extra att erbjuda i gengäld för någons stöttning. Kreatörer kan också skapa så kallade goals eller mål, vilka helt enkelt innebär att när ett visst antal medlemmar (eller patrons, som de kallas) har nåtts så kommer kreatören att genomföra eller påbörja ett visst projekt. Vi har skapat mål för oss på vår sida, och ett av dem är följande: när vi når 200 st medlemmar så kommer vi att dra igång vår egen podd!

Att bli medlem är enkelt, när du väl har klickat dig till vår sida på Patreon.com. Du kan välja mellan tre olika nivåer, beroende på vad som känns lagom för dig, och du kommer att få ett email som bekräftar ditt medlemsskap direkt efter att du har registrerat dig. Framöver kommer du därtill få ett email-meddelande varje gång som vi har lagt upp något innehåll som bara är för medlemmar. Du kan givetvis avsluta ditt bidragsgivande precis närsomhelst. Vi kan inte tacka dig nog för att du ens överväger att bli en del av vårt community, och kommer välkomna dig med öppna armar om du väljer att slå till. Låt oss göra det här tillsammans!

Click here for post in English: Support us on Patreon

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top