Enkel sommarpasta med zucchini och aubergine - Live Slow Run Far

Enkel sommarpasta med zucchini och aubergine

Få saker är så enkla och tillfredsställande att laga till middag under sommaren som pastarätter med mängder med färska grönsaker direkt från trädgården. Det känns nästan för enkelt för att ens dela ett recept på, men det går inte att motstå – ett vackert fat med pasta, zucchini, aubergine, tomater och basilika bara måste göra världen till en bättre plats. Det bara är så!

9 gånger av 10 så är det Mike som är matlagningsansvarig när något i den här stilen är middagsplanen, och jag kan inte låta bli att tänka att det är hans italienska blod (Mikes gammelfarfar och gammelmorfar emigrerade båda från Italien till USA i början på 1900-talet) som gör sig påmint. Jag – den svenska halvan av vår duo – kommer till min rätt när det ska lagas potatis, men pasta och aubergine och zucchini och tomater och basilika… det är helt hans område.

Om du skulle vilja slänga in någon baljväxt av något slag – vilket vi gör kanske hälften av gångerna – så är små mjuka vita bönor underbart goda att röra ner mot slutet och bara låta bli varma. En näve rostade pumpa- eller solrosfrön på toppen är också jättegott, om en vill variera sig. Njut av mycket sådan här mat den här skördetiden, okej?

For recipe in English, click here: Summer Pasta with Zucchini and Eggplant

4 st. portioner
Total tillagningstid: 30 min

Ingredienser

500 g pasta
2 st. aubergine (550 g), skurna i tärningar om 1-2 cm
2 st. zucchini (700 g), kvartade och skurna i skivor om 1-2 cm
500 g körsbärstomater (9 dl), halverade
2 st. vitlöksklyftor, finhackade eller pressade
En kruka eller ett knippe färsk basilika, riven i bitar eller grovhackad
Olivolja
Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner.
  2. Under tiden, fräs aubergine och zucchini med 1 tsk salt i en skvätt olivolja i en stekpanna på medelvärme i ca 15 min. Rör om ofta. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  3. Fräs därefter tomaterna i en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelvärme i 4 min. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 1 min. Ta av från värmen och sätt åt sidan.
  4. Rör samman pasta, aubergine och zucchini, tomater och basilika i en stor skål. Smaka av med salt och ett par varv med pepparkvarnen.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael

Senaste recept

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top