Kikärtscurrysallad på macka - Live Slow Run Far

Kikärtscurrysallad på macka

Vi hör till kategorin människor som tycker att mackor kvalificerar sig som en godkänd måltid, men tycker också om pålägg som är lite kreativa och varierade – klassikerna smör och ost och hummus + krispiga grönsaker är visserligen goda men kan ibland kännas lite fantasilösa. Det här, däremot, det här är bland det godaste som någonsin har skapats i mackväg. Lovar.

Finns det något bättre än att fixa ordning en utflyktslunch och sedan spendera hela dagen utomhus? Det spelar ingen roll om vi äter den sittandes på vår egen veranda och blickar ut över vår egen trädgård eller uppepå en bergstopp med spektakulär utsikt – båda kommer göra lika gott för själen. Och om utflyktslunchen är en macka bestående av två skivor grovt bröd med en solgul, krispig kikärtscurryröra däremellan… ja då behöver vi inget mer. Livet är komplett 🙂

(Men se till att göra lite extra för det kommer vara stört omöjligt att låta bli att ”smaka” x antal gånger när du förbereder mackorna. Så gott är det.)

For recipe in English, click here: Chickpea Curry Salad Sandwich

4 st. portioner
Total tillagningstid: 20 min

Ingredienser

7 dl kokta kikärtor (460 g), avsköljda
100 g vitkål, hackad (2 dl)
1 dl naturella valnötter (40 g), hackade
4 msk russin (40 g), hackade
1/2 rödlök (50 g), finhackad
6 msk vegansk majonnäs
1 msk curry
2 tsk citronjuice
1/2 tsk salt

Gör så här

  1. Mosa kikärtorna i en skål med hjälp av en gaffel. Konsistensen ska vara smulig, inte som en puré.
  2. Tillsätt vitkål, valnötter, russin och rödlök.
  3. Rör samman resten av ingredienserna i en liten skål, och tillsätt därefter “såsen” till kikärtsblandningen. Blanda väl.
  4. Servera på tjocka skivor grovt bröd med sallat (valfritt). Currysalladen är också jättegod som den är på egen hand eller på t.ex. knäckebröd och salta kex.

  Share this post!

Senaste recept

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top