Kanelbullebollar - Live Slow Run Far

Kanelbullebollar

Det går knappast att ha för många recept på energibollar – och det brukar dröja innan en känner att en har ätit för många också 😉 När kanelbullar inte är aktuellt pga att livet inte alltid tillåter ett bokprojekt som tar en halv dag i anspråk och blodsockret behöver en skjuts prick NU – ja, då är dessa precis vad du letar efter. Energibollar som har rackarns bra grejer på insidan (hurra, säger vi, till järnrika pumpafrön och torkade aprikoser) men ändå smakar smarrigt på riktigt – här har du dem:

For recipe in English, click here: Cinnamon Bun Energy Balls

16 st. bollar
Total tillagningstid: 15 min

Ingredienser

1 dl pumpafrön (60 g)
3 dl torkade aprikoser (200 g)
2 dl havregryn (60 g)
1 + 1 msk kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk rapsolja
2 msk pärlsocker (valfritt)

Gör så här

  1. Kör pumpafröna till finmald konsistens i en matberedare. Häll över i en skål och sätt åt sidan.
  2. Lägg aprikoserna i matberedaren och kör till de har fördelats i små bitar. Häll tillbaka den malda fröblandningen och tillsätt havregryn, 1 msk kanel och kardemumma. Kör till allt har blandats ihop ordentligt.
  3. Tillsätt rapsolja och kör lite till – smeten ska blandas väl och kladda ihop sig. Du kan eventuellt behöva tillsätta lite vatten om aprikoserna var av det torrare slaget och inte så mjuka till att börja med.
  4. Rulla till bollar (ca 1 msk smet per boll) och rulla dem sedan i resterande kanel och toppa med lite pärlsocker. Förvara i kylen upp till 1 vecka eller i frysen i minst 2-3 månader. De tinar snabbt.

  Share this post!

Senaste recept

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top