Hemmagjord crunchy granola - Live Slow Run Far

Hemmagjord crunchy granola

Vad får du om du parar ihop en müsliälskare med en granola-kille? Ja, ett hushåll med två stora burkar som vi alltid ser till att hålla välfyllda med två av de tveklöst BÄSTA grejerna du kan ha i ditt vego-kök (müsli och granola, det vill säga, om det inte var uppenbart).

Jag sträcker mig fortfarande efter müslin oftare och Mike är fortfarande svag för den där knapriga, sötare varianten (det sammanfattar hans preferens överlag faktiskt), men visst har vi öppnat varandras ögon inför nya sätt att göra invanda saker på. Och tack och lov sträcker sig det långt bortom hur vi helst äter havregryn tillsammans med yoghurt 🤣

Hursomhelst, vi skapade ett recept för vår standardmüsli för ett bra tag sedan och nu är det dags för granola – men kanske inte Mikes vardagsgranola. Nej, den här är lite för söt och dekadent för det, men passar utmärkt de dagar som du vet att du kommer att behöva extra energi, behöver en snabb och effektiv energipåfyllning en särskilt intensiv eftermiddag eller ska svänga ihop något bra återhämtningsmål efter löppasset (ät den här granolan med yoghurt och du hamnar så gott som mitt i prick).

Det är hur enkelt att göra som helst… och kommer garanterat inte att räcka så länge som du tror. Det här är GOTT. Lycka till!

For recipe in English, click here: Simple Crunchy Granola

En stor burk
Total tillagningstid: 45 min

Ingredienser

4 dl havregryn (200 g)
2 dl valnötter (80 g)
2 dl pumpafrön (90 g)
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
4 msk rapsolja
4 msk ljus sirap eller lönnsirap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150˚C. Rör ihop havregryn, hackade valnötter, pumpafrön, kanel och salt i en medelstor skål.
  2. Tillsätt rapsolja och sirap och blanda väl.
  3. Häll ut granolan på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och tryck sedan ut den (med fingrarna eller en slickepott) till en ca 1 cm tjock “kaka”, ungefär 25×25 cm stor.
  4. Grädda i ugnen i ca 30-35 min, men vänd ugnsplåten halvvägs igenom. Håll koll mot slutet så att inget inte bränns vid.
  5. Låt svalna helt och hållet – minst 1 h – och bryt sedan “kakan” i bitar. Förvara i en lufttät burk i rumstemperatur.

Du kanske också skulle gilla:

Supergoda granolabitar
Rawfoodbollar med aprikos och solrosfrön
Energibars med dadlar och nötter
Flapjacks med jordnötssmör och choklad
Bärrutor med chiasylt

  Share this post!

Senaste recept

2 thoughts on “Hemmagjord crunchy granola”

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top