Energibars med dadlar och nötter - Live Slow Run Far

Energibars med dadlar och nötter

Det går liksom inte att ha för många recept på hemgjorda flapjacks och energibars, och här är alltså vårt senaste tillägg till samlingen – en alldeles perfekt mjuk, lite småseg och nötig bar som kommer agera lysande bränsle ute på tur samt avhjälpa de där envisa tröttdipparna om eftermiddagarna. Slå in dem och ta med som ett snacks i farten eller ha dem i en bytta i kylen och snaska loss efter behag.

Dessa har den där klassiska dadelsötman och en riktigt härlig nötsmak, men känns det lite sådär är det fritt fram att surfa vidare till dessa flapjacks med jordnötssmör och choklad – ett av de mest populära recepten i hela arkivet, faktiskt. En annan favorit är dessa flapjacks med äpple, kanel och hasselnötter, vilka fick hänga med oss upp till fjällen nyligen. Summa summarum lyder: gör dina egna energibars och vi hoppas att du hittar din egen favorit häromkring!

For recipe in English, click here: Date and Nut Bars

8 st. bars
Total tillagningstid: 20 min + tid att stelna

Ingredienser

1 1/2 dl hasselnötter (90 g), rostade och skalade*
1 1/2 dl valnötter (65 g), rostade
200 g dadlar (3.5 dl)
1 dl riven kokos
1 tsk kanel
1 krm salt
1 msk vatten

Gör så här

  1. Lägg valnötter och hasselnötter i en matberedare och kör tills de är grovhackade.
  2. Tillsätt dadlar, kokos, kanel och salt och kör tills dadlarna är i småbitar och allt har mixats samman. Tillsätt vattnet och kör lite till.
  3. Häll ut smeten i en brödform med bakplåtspapper, och se till att trycka till så att det bildas en kompakt “kaka” av alltihop. 
  4. Låt stå i kylen minst ett par timmar innan du skär upp bitar. Förvara i kylen eller frysen.

*För instruktioner om hur du rostar och skalar hasselnötter, se vårt recept på flapjacks med äpple, kanel och hasselnötter.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael

Senaste recept

1 thought on “Energibars med dadlar och nötter”

  1. Pingback: Date and Nut Bars | Live Slow Run Far

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top