Hummus på vita bönor och grillad paprika - Live Slow Run Far

Hummus på vita bönor och grillad paprika

En stor skål hummus och massor av krispiga grönsaker? Ja, tack och gärna det veckans (och årets) alla dagar. Att variera ens standardhummus då och då är dock kul, och vi är båda två så otroligt svaga för smaken som grillad paprika ger! Vi gillar också att använda svenskodlade vita bönor istället för importerade kikärtor när vi kan, och tycker att de är så perfekt mjuka och neutrala i smaken för röror och liknande.

Utöver att servera den här hummusen omringad av valfria färska, krispiga grönsaker så vill vi också tipsa om att du kan späda den en aning med vatten (eller inte) och sedan röra ner den i pasta eller gnocchi som en urgod sås. Släng in en grönsak och voilà – en komplett måltid. Det är alltid välkommet när en kan spara tid genom att göra en dubbel sats av en sak men använda den på två olika sätt. Det var allt – lycka till!

For recipe in English, click here: Roasted Red Pepper White Bean Hummus

6-8 st. portioner som aptitretare/förrätt
Total tillagningstid: 10 min

Ingredienser

6 dl kokta vita bönor (460 g)
2 st. vitlöksklyftor, finhackade
2 st. grillade paprikor (170 g)
1 1/2 msk citronsaft
4 msk olivolja
1/2-1 tsk salt

Valfria toppings

Pumpafrön
Solrosfrön
Paprikapulver
Mikrogrönt

Till servering

Råa grönsaker enligt tycke och smak

Gör så här

  1. Mixa vita bönor, vitlök, grillade paprikor, citronsaft och olivolja med en stavmixer eller i en matberedare till slät konsistens. Smaka av med salt. Servera direkt tillsammans med råa grönsaker, bröd eller salta kex, eller ställ in i kylen till senare.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael

Senaste recept

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top