Snabb och enkel pasta med gröna ärter och svartkål - Live Slow Run Far

Snabb och enkel pasta med gröna ärter och svartkål

Pasta med gröna ärter och svartkål i en skål

Ett par snabba, enkla pastarätter är onekligen inte fel att ha i middagsrepertoaren, eftersom ett par sådana kan rädda närmast alla vardagssituationer. Det här skulle kunna vara vår snabbaste, enklaste OCH godaste såhär långt – liksom lite hepphepp, och så är en näringsrik måltid faktiskt klar. Frysta gröna ärtor är en stapelvara hemma hos oss, och framförallt under den kallare halvan av året. De är svenskodlade, kostar så gott som ingenting och kan riktigt boosta vilken måltid som helst med alla proteiner, fibrer, vitaminer och mineraler de innehåller. För oss är det den perfekta grejen att ha ett par påsar av i frysen.

Somliga tycker att dragon kan smaka antingen lite väl mycket lakrits alternativt bearnaisesås, men om mängden är precis lagom tycker vi att den kan höja vilken maträtt som helst och få den att kännas lite mer… tjusig, på något vis. Med andra ord tycker vi att dragon är himla gott, men om du är skeptisk är det givetvis fritt fram att utelämna eller ersätta med en annan torkad krydda (dock ger mängden här bara en subtil smak, så testa gärna). Timjan skulle troligtvis smaka jättebra annars. Och även om det förmodligen är ett välkänt faktum att pastarätter blir grymma matlådor till luncher framöver så skadar det väl inte att nämna att det gäller även den här? Andra favoriter vi har inkluderar Linsbolognese, Pastagratäng med svamp och grönkål och Krämig pasta med brysselkål, citron & valnötter. Lycka till!

For recipe in English, click here: Perfect Weeknight Pasta with Green Peas and Dino Kale

4-6 st portioner
Total tillagningstid: 25 min

500 g pasta
600 g frysta gröna ärtor
200 g svartkål
5 dl kokta vita bönor (helst rumstemperatur)
2 dl valfri sorts creme fraiche
1 msk torkad dragon
1 st liten rödlök, finhackad
2 msk näringsjäst/bjäst (kan uteslutas)
1 dl rostade pumpakärnor
Rapsolja, salt och svartpeppar

  1. Koka pasta och ärtor (separat) enligt respektive förpacknings instruktioner.
  2. Under tiden, förbered svartkålen. Nyp av den allra tjockaste delen på stjälkarna, och hacka upp resten. Sätt åt sidan.
  3. När pastan är klar, stjälp upp den i en stor skål och ringla över lite rapsolja för att motverka klibb. Tillsätt sedan ärtor, svartkål, vita bönor och creme fraiche. Blanda väl. Rör därefter ner dragon, nästan all rödlök, 1 1/2 tsk salt, näringsjäst och lite svartpeppar. Blanda väl igen.
  4. Servera direkt med pumpakärnor och resterande rödlök uppepå.

Och råkar du leta efter mer middagsinspiration, så hittar du en hel drös samlade i det här inlägget: Våra bästa nyttiga vinterrecept.


Senaste recept

1 thought on “Snabb och enkel pasta med gröna ärter och svartkål”

  1. Pingback: Perfect Weeknight Pasta with Green Peas and Dino Kale

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top