Snabbpicklad rödlök - Live Slow Run Far

Snabbpicklad rödlök

For recipe in English, click here: Pickled Red Onions

Ger en 5 dl-burk

Ingredienser

2 st medelstora rödlökar (200 g), delade på mitten och sedan tunt strimlade
1 1/2 dl vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger (eller en blandning av båda)
1 1/2 dl vatten
1 1/2 msk socker
1 msk salt

Gör så här

 1. Lägga lökstrimlorna i en glasburk (andra kärl fungerar också, men vi föredrar glas eftersom det inte absorberar lukt). Välj en burk som du kommer fylla framför en som är mycket större. En 5 dl-burk är lagom i det här fallet.
 2. Rör sedan samman vatten, vinäger, socker och salt i en liten kastrull och låt koka upp. Ta av från värmen och häll den heta vätskan över löken i burken. Se till att vätskan täcker all lök.
 3. Skruva på lock, och låt kallna innan du ställer in burken i kylen.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael


Senaste recept

2 thoughts on “Snabbpicklad rödlök”

 1. Gjorde detta idag, väldigt lättlagad och gott! Kommer göras fler gånger. Lyfte smaken på linssalladen jag gjorde också. Även den ett recept härifrån. Båda blev så bra att jag ser fram emot att göra fler recept från er.

  1. Sophia & Michael

   Finns inget som är så uppmuntrande för en matbloggare som att få läsa just det! Tusen tack! Hojta till om du vill få tips på några av våra favoriter 🙂

   Sophia

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top