Ugnspannkaka med äpple i muffinsform - Live Slow Run Far

Ugnspannkaka med äpple i muffinsform

Har ni någonsin testat att grädda ugnspannkaka som små muffins? Det hade inte vi, i alla fall, förrän vi fick för oss att testa häromveckan – och vilken omedelbar hit! Vi har väl alltid gillat pannkakor men sällar oss tveklöst till skaran småbarnsfamiljer som steker pannkakor med förbundna ögon och var och varannan dag numera. Dessa är precis så där goda och tillfredställande som ett sött bakverk men om en spanar in ingredienslistan så platsar de definitivt bättre i kategorin mellanmål och nyttigt fika än efterrätt. Och det är precis så som vi ser på dem! Vi klämmer en direkt efter en löptur, packar ner ett par stycken när vi tar en längre cykeltur och planerar ett stopp halvvägs samt erbjuder Theo en som en energihöjare där mitt på eftermiddagen. Han ÄLSKAR dessa, och ni har hört det förr – om han har gett något sitt godkännande säger vi med övertygelse att de flesta andra föräldrar kommer att uppleva samma sak. Hoppas du kommer tycka om dessa också!

For recipe in English, click here: Baked Apple Pancake Bites

12 st. pannkaksmuffins
Total tillagningstid: 35 min

Ingredienser

2 dl vetemjöl
3 dl havredryck
2 ägg
1 krm salt
1 msk + 1 msk strösocker
1 tsk + 1 tsk kanel
2 st. äpplen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚C. Smörj och mjöla en muffinsplåt (12 st.).
  2. Vispa ihop mjölet med hälften av havredrycken tills det inte är några klumpar kvar. Tillsätt resten av havredrycken och vispa slätt.
  3. Vispa i äggen, följt av 1 msk socker och 1 tsk kanel.
  4. Skala och skär äpplena i 1 cm små tärningar. Vänd runt i resterande 1 msk socker och 1 tsk kanel.
  5. Fördela smeten jämnt i muffinsformen. Tillsätt därefter en rågad matsked med äpplen i vardera och tryck till litegrann, så att de omges av smet.
  6. Grädda i 25 min i den lägre delen av ugnen, tills de är mörkt gyllene i färgen.
  7. Låt svalna i minst 5 min. Använd sedan en sked eller slickepott för att lossa dem ur formen. Förvara de som inte äts direkt i kylen. De är lika goda kylskåpskalla som snabbt uppvärmda i ugn eller mikro.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael

Senaste recept

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top