Veganska citron- och kokosrutor - Live Slow Run Far

Veganska citron- och kokosrutor

Hela grejen med att baka med bönor har definitivt kommit till oss för att stanna. Inte för att vi normalt letar efter godtagbara skäl att äta sötsaker (vi äter dem oavsett), men som de baljväxtälskande typer som vi är… well, vi behöver i alla fall ingen direkt övertalning. Och om vi kan få några av er att haka på också, ja men desto bättre! Det här receptet balanserar lite mittemellan citronrutor och blondies med citronsmak, och i ärlighetens namn vet det inte riktigt var det hör hemma. Men det är ok! Gott är det likväl, och lite extra näringsrikt också förstås. Vid sidan av bönorna bidrar havregryn med ytterligare fibrer och protein, vilket innebär att du kan räkna med att dessa håller dig mätt ett tag. En fräsch citronsmak, lagom sötma och härligt seg konsistens uppepå det och vi kan knappast be om mer (förutom en bit till, såklart). Om du är nyfiken på fler recept på sötsaker som också innehåller bönor, spana in Veganska blondies med jordnötssmör och mörk choklad och Black Bean Brownies.

For recipe in English, click here: Lemon Blondie Bars

9 st bitar

1 st chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten, se steg 1)
2 dl havregryn
4 1/2 dl kokta vita bönor, avsköljda (~350 g)
1 dl citronsaft
4 1/2 msk kokosolja, smält
1 1/2 dl socker
Zest från en (1) citron
1 tsk bakpulver
1 dl kokosflingor
En nypa salt

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Rör samman chiafrön och vatten och sätt åt sidan att tjockna i 5 min.
  2. Lägg havregryn, bönor, citronsaft, kokosolja och socker i en matberedare. Kör tills konsistensen är helt slät.
  3. Tillsätt citronzest, bakpulver, kokosflingor, chiaägg och en nypa salt. Mixa igen, men bara så att allt blandas ihop.
  4. Häll smeten i en smord ugnsform, ca 22 x 22 cm eller liknande, och grädda i mitten av ugnen i ca 16-17 min eller tills kakan nästan satt sig. Den kommer fortsätta att stelna när den kallnar. Skär i bitar, och förvara sedan i kylen upp till en vecka eller i frysen i flera månader.

Senaste recept

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top