Snabb pasta med spenat och tomat - Live Slow Run Far

Snabb pasta med spenat och tomat

pasta i en skål med spenat och tomater

En snabb, enkel pastarätt är väl ändå svårslagen i slutändan? Det här är verkligen definitionen av kravlös matlagning, och utgör helt klart vad vi känner oss sugna på och väljer att laga hela tiden just nu. Och med en färsk liten bebis i famnen och ännu färskare grönsaker som börjar komma från trädgårdslandet är väl det knappast en överraskning?

Och även om det dröjer en liten stund innan vår lilla Theo kommer få börja upptäcka vad riktig mat handlar om, så betyder hans inträde i våra liv att vi gläder oss än mer åt att vi har en köksträdgård. Det är helt enkelt ljuvligt att veta att han kommer att få växa upp med mat på bordet som vi själva har odlat med mycket kärlek precis utanför dörren.

Om det här pastareceptet inte fångar ditt intresse just för tillfället, så finns det andra som kanske gör det istället – som t.ex. en Snabb och enkel pasta med gröna ärter och svartkål eller Pasta med svartkål och zucchini. Men för nu och tills vi har ätit oss igenom resterande spenatskörd så är det här vad vi gladeligen kommer äta till middag, kväll efter kväll.

For recipe in English, click here: Quick Summer Pasta with Spinach and Tomatoes

4 portioner
Total tillagningstid: 30 min

Ingredienser

500 g pasta
400 g pärltomater, halverade
2 msk olivolja
2 st vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk salt
200 g färsk spenat, grovhackad
150 g valfri sorts fetaost
En näve basilika, riven i bitar (~20 g)
2 dl valnötter, rostade och grovhackade

Gör så här

 1. Koka pastan enligt förpackningens instruktioner. Sätt åt sidan 1 dl av pastavattnet, häll av resten och häll tillbaka pastan i kastrullen.
 2. Medan pastan kokar, fräs tomaterna i olivoljan på medelvärme i ca 5 min. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare 2 min.
 3. Häll tomaterna inkl. vätskan från stekpannan ner i pastakastrullen och rör om. Vänd ner spenaten. Tillsätt det sparade pastavattnet om det känns torrt – vi använder vanligtvis ca 3/4 dl. Lägg på locket på kastrullen och låt spenaten värmas på och krympa ihop.
 4. Rör ner hälften av fetaosten, basilikan och valnötterna, och toppa med resterande.
 5. Kan serveras direkt medan fortfarande varm, eller rumstempererad som mer av en pastasallad.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael


Senaste recept

3 thoughts on “Snabb pasta med spenat och tomat”

 1. F-lediga läraren!

  Grattis till barnet! Borde väl vara någon månad nu? Livet med småttingar är omvälvande, jag hoppas att er resa börjat bra!

  1. Sophia & Michael

   Tack snälla! Ja, han blir 1 månad idag 🙂 Omvälvande och helt fantastisk har resan varit hittills. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig denna helt nya dimension av kärlek. Hoppas er resa går fortsatt bra! Vi håller tummarna för att det inte blir en repris av sommaren 2018 vädermässigt, för det här med liten bebis + sol + värme är en klart utmanande ekvation.

   Ha det fint! Kram från oss!

 2. F-lediga läraren!

  Ja, solen gör det lite knepigt.. Vår dotter vill inte åka vagn heller – så det blir bärsele och där är hon ju mer exponerad mot solen. Men där är hon nöjd och glad jämfört med frustrerad/arg/ledsen i vagn så det är inte ett sånt svårt val ändå…

Leave a Comment

Shopping Cart
Scroll to Top