Enkla zucchinibiffar - Live Slow Run Far

Enkla zucchinibiffar

Det är få grejer vi lagar mer av under ett år än zucchinibiffar (bröd undantaget, kanske). Vi älskar hur det är lätt att göra mängder att fylla frysen med, hur även den mest gigantiska övervuxna squash kan förvandlas till något så gott, hur de passar så bra vid sidan av så mycket och ungefär hundra andra bra saker, och det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång med årets första riktigt stora laddning. För även om du tycker att receptet nedan, som ger 16 stycken biffar, är rejält nog så motsvarar en stor sats i vår värld mer åt 2-3 kg zucchini och en hel famn full med dill – och det är helt fantastiskt. Zucchini och dill är som tomat och basilika hos oss. En given och oslagbar kombination.

Ett av våra mest populära recept hittills är dessa frasiga zucchinibiffar, och det finns det goda skäl till – de är sagolikt goda. Men i år kände vi starkt för att skapa en ännu enklare och helt okomplicerad version, och det är precis det du hittar här. Dessutom är dessa biffar veganska, medan det andra receptet innehåller ägg och en näve riven ost.

Är dessa mindre goda? Nej. De är fantastiskt smarriga, går så snabbt att svänga ihop och har dessutom godkänts av unge herr Theo, vilket får oss att vilja hävda att de är ett säkert kort bland såväl barn som vuxna. Lycka till!

For recipe in English, click here: Simple Zucchini Fritters

16 st. biffar
Total tillagningstid: 30 min

Ingredienser

2 st. zucchini (700 g)
1 st. gul lök (150 g)
1 dl hackad dill (färsk eller fryst)
2 dl kikärtsmjöl
1 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
Salt och svartpeppar
Rapsolja

Gör så här

 1. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Riv eller finhacka löken och lägg i durkslaget också. Strössla över 1 tsk salt och vänd runt.
 2. Låt durkslaget sitta i diskhon i ca 15 min och krama därefter ur vattnet ur “rivet” med dina händer. Lägg det sedan i en stor skål.
 3. Tillsätt dill, kikärtsmjöl, vetemjöl och bakpulver och blanda väl. Smaka av med salt och svartpeppar.
 4. Hetta upp en skvätt rapsolja i en stekpanna på medelvärme och klicka ut smeten till biffar med en sked. Stek dem i ca 3-5 min på vardera sida, eller tills de är krispiga och gyllene. Servera direkt, eller låt svalna innan du ställer in dem i kyl/frys.

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael

Senaste recept

9 thoughts on “Enkla zucchinibiffar”

  1. Sophia & Michael

   Kanon! Kul att höra! Kommer bli x hundratals av dessa i sommar – både till att äta direkt och till frysen 🙂

 1. Pingback: Simple Zucchini Fritters | Live Slow Run Far

 2. Dessa vill jag testa (har fått en gigantisk squash) men har inget kikärtsmjöl hemma, går det att byta ut till något? 🙂

  1. Sophia & Michael

   Du kan testa att ersätta med valfritt annat mjöl, men gissningsvis kommer biffarna att sakna lite av fluffigheten som kikärtsmjölet så fint bidrar med. Vi har ett annat recept som inte använder kikärtsmjöl (länk till det hittar du i receptintrot ovan) som är urgott det med – dock inte helt växtbaserat (innehåller ägg och riven ost). Lycka till!

     1. Cyklade till affären och köpte kikärtsmjöl och dessa blev verkligen goda och enkla att göra. Stort tack för ett toppen recept. Detta kommer jag att göra igen.

     2. Det här är bland de härligaste att få läsa – tusen tack för att du tog dig tid att skriva och hurra för att receptet uppskattades!

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top