Wraps med potatissallad och grönkål - Live Slow Run Far

Wraps med potatissallad och grönkål

I stort sett vad som helst ihoprullat i tunnbröd låter som en bra idé, vill vi hävda. Vi tycker om god mat och råvaror av hög kvalitet, men vi kan inte anklagas för att vara petiga med maten – ge oss en skiva hembakt bröd med ett lager hummus på och lunchen är kirrad för oss. Det krävs inte särskilt mycket för att göra oss nöjda när allt kommer omkring – helt enkelt för att vi gillar enkelt. Inget knussel. Lätt och okomplicerat. Visst, ibland är det rent av ljuvligt att spendera en hel dag i köket. Följa ett invecklat recept och röra i en gryta i timtal. Men för det mesta tycker vi faktiskt om när ingredienslistan är kort, instruktionerna få och tiden framför spisen begränsad.

… vilket för oss tillbaka till bröd. Vi har hyllat detta genialiska påfund många gånger tidigare och gör så gärna igen och igen. Sinnebilden av sommarmat kan vara många olika saker, men picknickvänlig mat kvalificerar sig som en av dem, om du frågar oss. Med det i åtanke – samt vår aldrig sinande förtjusning för bröd – så bestämde vi oss för att sätta ihop ett recept på en mättande, matig, näringsrik och sommarsmakande wrap, perfekt att förbereda i förväg och ta med på alla slags roliga utflykter och äventyr.

Det här är också ett sådant där recept där man bör kika i kylen först och ersätta ingredienser till höger och vänster, baserat på vad som finns tillhands och bör användas upp. Grönkålen kan bli till sallat, svartkål, mangold eller vilket bladgrönt som helst. Gurkan kan utgöras av allsköns krispiga saker. Dillen kan förstås ersättas av basilika, persilja, gräslök… och vilken böna eller lins som helst kan agera stand-in för kikärtorna, förstås. Att köra på potatis som huvudingrediensen är dock klokt att hålla fast vid, dels eftersom de liksom utgör basen för alltihop och dels för att… ja, för att potatis är fantastiskt gott och bör ätas dagligen såhär års 🙂 Det var nog det hela – lycka till, hoppas du ger receptet en chans och njut av sommarens alla utflykter!

PS. Här är ett par andra picknickvänliga recept att kolla in, förresten: Enkel potatissallad med linser, salladsärtor och basilika, 3 goda veganska fyllningar till tunnbrödswraps, Flapjacks med jordnötssmör och choklad och Zucchinimuffins med choklad.

For recipe in English, click here: Potato Salad Wrap with Kale

4-6 st wraps
Total tillagningstid: 30 min

Ingredienser

400 g potatis (gärna färskpotatis)
1/2 st gurka (~200 g), skuren i kuber
1/2 st äpple (~90 g), skuret i kuber
2 dl kokta kikärtor (~120 g), avsköljda
1/2 st liten rödlök, finhackad
1 dl dill, hackad
1/2 dl valfri typ av majonnäs
1/2 dl valfri typ av yoghurt
1 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
Svartpeppar
100-150 g grönkål, gärna som hela blad (~4-6 stora blad)
4-6 st tunnbröd

Gör så här

 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills precis klar (kontrollera ofta med en gaffel). Häll av vattnet och sätt åt sidan att svalna.
 2. Under tiden, lägg gurka, äpple, kikärtor och rödlök i en stor skål. Rör samman dill, majonnäs, yoghurt, senap, salt och svartpeppar i en separat mindre skål och häll sedan över i den större. Skär potatisen i kvartar (om stora, halvera igen) och blanda ner. Rör ihop väl.
 3. Lägg ett grönkålsblad på ett tunnbröd, klicka på fyllningen och vik ihop. På det här sättet blir inte brödet svampigt och kladdigt. Tada – utflyktsmaten är klar!

  Share this post!

Om du uppskattade detta recept (och måhända andra också), så kanske du skulle vilja stötta oss genom Patreon? För så lite som 30 kr per månad skulle du hjälpa oss något enormt mot att kunna skapa mer av det innehåll som du tycker om, samt hålla vår blogg reklamfri. Och om Patreon inte alls är din grej, kom ihåg det här: varje gång som du gillar, kommenterar, lagar eller bakar ett av våra recept, rekommenderar oss till en vän eller på något annat vis sprider vårt namn så gör du oss en stor tjänst som vi uppskattar varmt. Tack snälla för att du är en del av vår strävan mot en grönare värld!

– Sophia & Michael


Senaste recept

3 thoughts on “Wraps med potatissallad och grönkål”

 1. Made this for lunch today. Yum! It was quick and easy to make big portions, perfect for a family!

  The whole family really liked it and had problems staying away from the leftovers we’re planning on having on a hike tomorrow. Already looking forward to tomorrows lunch!

  1. This is all so great to hear! Haha, picking at the leftovers is a constant issue here too. You look and you think “this will easily make another meal” but then something happens when you put everything away and can’t resist nibbling… Hope you ended up with some left and that you had a nice hike!

   /Sophia

Leave a Comment

Scroll to Top
Scroll to Top